2018-06-04 12:18:03

Brončani status u međunarodnom projektu Eko škole

Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, u ponedjeljak 04.06. , u našoj školi održana je Svečanost podizanja zelene zastave. 

Svečanost je započela uvodnom riječi ravnateljice Sanje Nejašmić koja je prisutne prisjetila da smo eko škola od 2011./ 2012.šk. g. Također je istakla uspješnost eko škole u brojnim projektima ( u projektu Eko paket – osvojeno 1.mjesto u kategoriji učenika5-8 razreda i učenika srednjih škola Hrvatske, u  akciji Zeleni korak u kojoj su sudjelovale osnovne škole Hrvatske u kategoriji osnovnih  škola s brojem učenika 120-220 osvojili smo 7 mjesto , u Splitko dalmatinskoj županiji od svih škola neovisno o broju učenika našli smo se na 2. mjesu a na Braču smo na 1.mjestu po količini prikupljenog papira po učeniku)

Usljedila je himna eko škole „Eko scool“ u izvedbi učenika  4.razreda te pratnju učiteljice Vesne Vladislavić.

Potom su koordinatorice eko škole , Ivana Blagaić Oršulić, Senka Zrilić i Ana Lovrić  učenicma nagrađenim u projektu Eko paket - Hrvatska za  osvojeno 1. uručili diplome.

Akcija prikupljanja  plastičnih čepova za ovu školsku godinu također se privela kraju te je mjerenjem utvrđeno da se prikupilo 98 797 g.  Svim razredima koji su sudjelovali u ovoj akciji te učenicima koji su sakupili najviše čepova,  eko koordinatorice su uručile pohvalnice.

Na samom kraju svečanosti ispred škole je podignuta je zelena zastava, ovaj put uz stjecanje brončanog statusa.

Koordinatorica eko škole

Ana Lovrić,prof.


Osnovna škola Vladimira Nazora Postira