2017-01-27 13:09:37

Čitamo mi u obitelji svi

Čitamo mi, u obitelji svi nacionalni je projekt koje se provodi u svim dijelovima Hrvatske, a u našoj školi već 5 školsku godinu. 

Započeli smo projekt Čitamo mi u obitelji svi

Čitamo mi, u obitelji svi nacionalni je projekt koje se provodi u svim dijelovima Hrvatske, a u našoj školi već 5 školsku godinu.

Voditeljica projekta pri školi je školska knjižničarka Sanja Nejašmić

Svake školske godine učenici 3. razreda u naprtnjači svojoj kući odnose osam novih knjiga različite tematike namijenjene različitim dobnim skupinama. Kroz pet dana učenici, roditelji, braća, sestre, bake, djedovi i drugi članovi obitelji zajedno provode vrijeme čitajući knjige iz naprtnjače te razgovaraju o pročitanome.

Pozitivan stav prema čitanju i knjizi te primjer roditelja koji uživa u čitanju i vrednuje knjige kao nešto pozitivno vrijedno potiče dječji interes za čitanje i knjigu.

Škola je svojim sredstvima kupila knjige za projekt te je tako pokazala da prepoznaje, potiče i želi promovirati čitanje u obitelji kao važan i nezamjenjiv vid odgoja budućih čitatelja, i da itekako shvaća kako financiranjem svoje školske knjižnice namjenskim sredstvima, ne samo za lektiru, već i za sve ostale predmete, a posebice za rekreativno čitanja (čitanje iz užitka), što je u skladu s UNESCO-vim i IFLA-inim smjernicama za školske knjižnice, ulaže u budućnost svoje djece.

Zašto je važno čitati, pročitajte na:

https://www.skolskiportal.hr/clanak/599-zasto-je-vazno-citati-knjige/

Ove godine sudjeluje 13 učenika 3.razreda sa učiteljicom Senkom Zrilić. Učenici i roditelji su se upoznali sa sadržajem naprtnjače i dobili upute kako se zajedno družiti sa knjigama u krugu svoje obitelji. Prva je naprtnjača krenula danas u Splitsku u obitelj Lovre Drpića. Naprtnjača nije baš lagana, ali Lovru to ne brine, on se snašao i ponio dvije naprtnjače istovremeno.

Ugodne trenutke u zajedničkom čitanju, prepričavanju sadržaja, razgovorima o knjigama želimo učenicima 3 razreda i njihovim obiteljima i prijateljima.


Osnovna škola Vladimira Nazora Postira